Det flotte været ga nesten rekordbesøk i Telemark-bygda. Arrangørene noterte 67.491 betalende gjester. Besøkstallet fredag ble korrigert til 19.016. Det er i nærheten av rekorden fra 2006 da det var over 20.000 innenfor portene. Lørdag kom 30.279 betalende gjester og 18.194 i strålende sol på søndag. I tillegg kom rundt 5000 utstillere og funksjonærer.

Tungt.no, Mascus , AnleggsMagasinet og BruktNytt var for andre år på rad representert med egen stand.

Selv om Dyrskun handler om mye mer enn politikk, var det sterkt politisk nærvær inne på messeområdet. Tre av statsrådene i den rødgrønne regjeringen prioriterte massemønstringen. Olje og energiminister Terje Riis-Johansen (Sp) var på plass fredag og lørdag. Samferdselsminister Liv Signe Navarsete (Sp) og Dag Terje Andersen (Ap) deltok under søndagens innspurt.

Navarsete er opptatt av veier, men valgte likevel luftveien og helikopter den siste dagen. Hun deltok først i en debatt om samferdsel og næringspolitikk med Høyres Torbjørn Røed-Isachsen, før hun møtte velgerne på Senterpartiets stand.

Men hun var ikke den eneste partielederen på Dyrsku'n. Med TV2 og NRK på slep landet Erna Solberg (H) også med helikopter søndag. På 40 minutter fikk hun både smake på rømmegrøten, hilse på velgere, klappe okse og hest og møte Seljord-ordfører og partifelle Solveig Sundbø Abrahamsen (H).

På standen til Arbeiderpartiet delte næringsminister Dag Terje Andersen ut røde roser til potensielle Ap-velgere.

Les også: Søndag på Dyrskun

Les også: Dyrskun i gang

Les også: Dyrsku'n - et naturlig møtepunkt

Les hele saken

Svein-Ove Arnesenredaktør tungt.no

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep, og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!