Det har pågått en debatt i Alta om asfaltsøl langs veiene/ kryssene E6-Rv93 og Rv93- Raipasveien, men også i store deler av veinettet rundt byen forøvrig.

Mesta har fått skylda, men det viser seg at asfaltsølet er knyttet til den spesielle asfalttypen som brukes under asfaltering av Alta flyplass.

- Det brukes et spesielt lim på flyplassen, noe som gjør det hardere å fjerne de asfaltklumpene folk har klaget på en stund, sier Kenneth Tangen i Mesta til Altaposten.

At asfaltsølet er så utbredt forklarer han med at det brukes de samme bilene på flyplasen under natten, der det er Kolo veidekke som står for arbeidene, som brukes i andre jobber rundt om i hele Alta- distriktet under dagene.

Når asfaltarbeidene er ferdig på flyplassen skal Kolo veidekke sette inn ekstra ressurser for å rydde distriktet for de irriterende klumpene.

Les hele saken

Svein-Ove Arnesenredaktør tungt.no

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep, og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!