Ekstremt høy fart var en av årsakene til ulykken i Eiksundtunnelen i juni.

Rapporten fra politiet og Statens Vegvesen konkluderer med at det var flere årsaker til ulykka i tillegg til høy fart. Politiet har beregnet farten til 198 km/t.

Rapporten konkluderer med at det er umulig å slå fast noen enkeltårsaker som kan forklare hvorfor føreren av personbilen mistet kontrollen over kjøretøyet. Politiet mener at ulykka trolig skjedde etter en kombinasjon av hastighet, kjøring på midtlinjen i høy fart og slak kurve og dekkutrustning.

Den uheldige kombinasjonen av disse sakene har medvirket til at bilen har fått skrens og at føreren har mistet kontrollen over bilen.

Føreren av varebilen var ikke skyld i ulykken.

Fem personer mistet livet da to biler kolliderte og begynte å brenne i den undersjøiske Eiksundtunnelen på Sunnmøre i slutten av juni. Ulykken skjedde i Eiksundtunnelen mellom Ulstein og Ørsta kommuner skjedde på Ulstein-siden av tunnelens dypeste punkt.

Les hele saken

Svein-Ove Arnesenredaktør tungt.no

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep, og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!