26. juni signerte Statens vegvesen kontrakt med Skanska Norge AS på entreprisen BRU2 stål og betongarbeider. Med denne kontrakten signert er to av tre kontrakter på brua i boks, melder Statens vegvesen.

Skanska Norge AS vant over Mesta AS med et tilbud på 81 millioner kroner, 11 millioner kroner billigere enn Mesta. Kontrakten omfatter bygging av selve bruklaffen, sidespenn og brutårn.

- Dette er en stor milepæl for prosjektet. Med denne kontrakten signert gjenstår det kun kontrakten på elektronikk og hydraulikk før alle kontraktene er signert, sier byggeleder for brua, Tor Graven.

- I uke 27 begynner vi anleggsarbeidet med fundamenteringen av brua. Til høsten vil arbeidet med bruklaffen settes i gang.

Brua bygges med to kjørefelt i hver retning, med fortau på begge sider. Totallengde inklusive sidespenn blir ca. 100 meter. Selve klaffen blir ca. 36 meter lang, ca. 26 meter bred og får en vekt på rundt 400 tonn.

Les hele saken

Svein-Ove Arnesenredaktør tungt.no

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep, og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!