MEF har spurt norske kommuner om de har tatt i bruk de fire milliarder kronene som er øremerket til kommunal infrastruktur. Spørreundersøkelsen ble avsluttet 15. juni. 374 kommuner har svart - en svarprosent på 87 prosent.

89 prosent av kommunene - 332 kommuner svarer at de har tatt i bruk tiltakspakken. 42 kommuner har ennå ikke tatt pengene i bruk.

95 prosent av kommunene som har brukt penger fra tiltakspakken har brukt dem på rehabilitering av kommunale bygninger. Åtte prosent har brukt penger på vann- og avløpsnettet, mens 50 prosent av kommunene har brukt penger til rehabilitering av kommunale veier.

- Vi føler vel at den kommunale tiltakspakken har bommet på vår bransje. Det er ikke tiltakspakken i seg selv som gjør at anleggsbransjen går bedre. Helhetsbildet er optimisme, men mange anleggsbedrifter sliter, forklarer sjeføkonom i MEF, Stein Gunnes.

Les hele saken

Svein-Ove Arnesenredaktør tungt.no

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep, og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!