Et arbeidsfellesskap mellom Hæhre Entreprenør og Veidekke har gitt det klart laveste anbudet på ny E 18 mellom Sky og Langangen, ifølge tu.no.

1,074 milliarder kroner vil de to entreprenørene ha for jobben. Nærmeste konkurrent er AF Gruppen som vil ha 1,211 milliarder.

Tredje og siste anbyder er Skanska med 1,221 milliarder, men det anbudet er ikke sammenlignbart med de to andre. Entreprenørene kunne velge ferdigstillelsesdato mellom 15. mai og 15. september 2012. For hver dag etter 15. mai blir det et påslag i anbudssummen på 250 000 kroner.

De to laveste anbudene er basert på ferdigstillelse 15. mai, mens Skanska vil avslutte 1. august. Dermed må 19,25 millioner kroner legges til anbudsummen for at den skal være sammenlignbar med de to andre.

Det laveste anbudet ligger svært nær Vegvesenets overslag.

Den nye E 18 mellom Sky og Langangen blir 11 km lang og får fire felt. Oppdraget omfatter alt anleggsarbeid på strekningen. Elektroarbeid og SRO settes ut på egen entreprise senere.

Les hele saken

Svein-Ove Arnesenredaktør tungt.no

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep, og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!