Kolo Veidekke i Møre og Romsdal har opplevd en pen vekst de siste årene. I selskapets Region Nord Vest er det investert i ni verk de siste 6-7 årene. Asfaltfabrikken i Bingsa Industriområde utenfor Ålesund er den nyeste og er blitt bygget opp de siste seks månedene.

Adm. direktør i Kolo Veidekke,Vidar Årvoll, foretok selv "dåpen" av anlegget som har kostet rundt 40 mill. kroner, og som nå har fått det offisielle navnet "Ålesund Asfaltfabrikk". Kolo Veidekke har en lang historie bak seg som norsk "asfaltlager", og har i dag 25 asfaltverk spredt over hele landet.

Asfaltfabrikken erstatter et eldre anlegg fra begynnelsen av 80-tallet og representerer en betydelig oppgradering, både kapasitetsmessig og arbeidsmessig. Der er den tyske produsenten Benninghoven, via den norske importøren ABAS A/S i Lierskogen, som har levert fabrikken. Siloanlegget er produsert av tyske Ulrich.

Fabrikken kan levere ferdig asfaltmasse både til båt og bil.

Benninghoven leverer 120 anlegg i året og er dermed en av de største produsentene av asfaltfabrikker i verden. Anlegget i Ålesund er det 11. som ABAS A/S har solgt i Norge siden 1997.

Til åpningen var det invitert både egne medarbeidere, kunder og andre gjester. Sur vind med haglbyger i kastene ødela ikke feststemningen. Etter åpningen fortsatte feiringen med båttur og middag på Hotell Union i Øye.

Les hele saken

Svein-Ove Arnesenredaktør tungt.no

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep, og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!