Nå er ikke vekst i seg selv et mål for Trøndelagsbedriften PlusTech, som har spesialisert seg på megling av anleggsmaskiner, lastebiler og utstyr. Økt megleraktivitet og omsetning skal komme på bakgrunn av god samhandling med forhandlere og importører av maskiner samt aktørene i bygg- og anleggsbransjen.

- Vi markedsfører oss aktivt i nærmere 200 land. Det er en av nøklene til vår suksess. Vi finner kjøpere og selgere over hele verden, sier Berg. Nylig ble en borevogn solgt til Hong Kong og en tunnelrigg er solgt til Colombia. Russland, Polen og Ghana er andre land hvor meglerfirmaet finner kjøpere til anleggsmaskiner fra Norge. Trondheimsbedriften ansatte nylig en ny megler, men har nå planer om å øke meglerkapasiteten med ytterligere én person. I tillegg vil en person bli ansatt for å styrke markedsføringen mot de nærmere 200 landene selskapet opererer i.

PlusTech formidler kontakt mellom kjøper og selger av anleggsmaskiner, utstyr og lastebiler og omsatte i 2008 for 91 millioner kroner. Bedriften har fem ansatte og kontor På Heimdal i Trondheim. Selskapet ledes av Karstein Berg.

Les hele saken

Svein-Ove Arnesenredaktør tungt.no

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep, og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!