- Under forutsetning av at vi får samme framdrift som i dag, og at fjellet er det samme i resten av tunnelen, forventer vi gjennomslag i midten av juni. Det blir ordfører Gudny Fagerhol i Volda kommune, som skal fyre av gjennomslagssalven, forteller byggeleder Rolf Stormo.

Entreprenøren er inne i et parti i tunnelen med glimmer, som er lite egnet til vegbygging. Masser til vegbygging, må entreprenøren hente fra depot andre steder på veganlegget. Byggherren har registrert at omlag 16 % eller ca. 430 meter av tunnelen må vannsikres.

- Dette ser veldig bra ut. Ikke minst er vi godt fornøyd med at vi klarte å ta så godt vare på jettegryta på Bjørke. Den tror vi kan utvikles til å bli fin attraksjon, sier Rolf Stormo

Det aller meste av sjøfyllinga på Leira er fylt ut med tunnelmasse. Noe plastring står igjen. På Bjørke er forskjæringa ferdig, og det aller meste av planeringsarbeidet er utført. Anbudet på vifter er sendt ut, og konkurransegrunnlaget for elektroarbeidet ferdig utarbeid.

- Jo, da vi er i rute, konkluderer byggelederen.

Les hele saken

Svein-Ove Arnesenredaktør tungt.no

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep, og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!