Veg nummer 179 gjennom Bratlandsdalen i Suldal er nå fredet som kulturminne. Kjøreveien, som også har tunnel, er en av elleve veier i Norge som samferdselsminister Liv Signe Navarsete har bestemt skal fredes.

- Jeg velger å se positivt på det, sier ordfører Torkel Myklebust i Suldal til Haugesund Avis. Han mener den gamle veien opp mot Nesflaten er flott. Veien er fra 1800-tallet og den er allerede merket som en historisk vei.

- Om vi sammen med Vegvesenet klarer å ta vare på denne veien, slik at folk kan gå eller sykle på den, er det bra. Det har vi ikke klart hittil, sier Myklebust.

Når det gjelder veien langs Suldalsvatnet, mener han freding av veien kan føre til at den blir en attraksjon for turister.

- Men det vi ikke kan akseptere er om freding stenger for utbedring av denne veien som er en stamvei. Det er allerede gjort en del sikringsarbeider, og mer sikringsarbeid må gjøres slik at folk kan ferdes trygt på den. En opprustning må til, sier han.

Les hele saken

Svein-Ove Arnesenredaktør tungt.no

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep, og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!