Eiendommen består av bygninger som omringer en innglasset bakgård i tillegg til en midtplassert bygning. Den ligger på Kapellgränd på Södermalm i Stockholm, og har et totalareal på ca. 28 000 kvadratmeter. Kvartalet skal bygges om til en attraktiv, fleksibel og moderne kontoreiendom, og dette omfatter bl.a. rivning ned til bærekonstruksjonen, nytt tak, nye fasader, nytt elektrisk anlegg og ventilasjons- og oppvarmingssystem, samt tilpasning for nye leietakere.

Oppdraget er en samspillskontrakt til en verdi av ca. 275 mill. SEK, og oppdragstiden strekker seg fra februar 2009 til desember 2010.

"Vi er både stolte og glade for at AMF Pension har tillit til at vi kan gjennomføre et omfattende renoveringsarbeid ved en av deres kontoreiendommer. Vi håper at dette prosjektet skaper positive ringvirkninger og muligheter for flere fremtidige oppdrag og videre samarbeid, sier Mikael Lidström, regionchef hos Veidekke Entreprenad AB, Region Bygg Stockholm.

Les hele saken

Svein-Ove Arnesenredaktør tungt.no

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep, og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!