Forsvarsbygg fikk inn to tilbud i konkurransen om dette oppdraget. Arbeidet starter i midten av mai og vil pågå det meste av sommeren. Det skal asfalteres om lag 300 000 kvadratmeter inkludert rullebane og taksebaner. En del etterarbeid vil gjøres også til høsten i år og til sommeren neste år. Forrige gang Bardufoss Lufthavn ble asfaltert var i 1996.

Redusert

Under asfalteringen av hovedrullebanen vil Bardufoss Lufthavn ha redusert kapasitet fra og med 13. juni til og med 5. juli.

- Vi jobber for å få til en løsning som holder flyplassen åpen for Norwegians ruter til og fra Oslo noen timer midt på dagen i denne perioden. Hvis vi får dette til kan begge Norwegian ruter på dagtid gå som normalt, mens kveldsflyet fra Oslo og morgenflyet sørover vil bli innstilt. Men den endelige beslutningen om dette blir tatt senere i april, sier prosjektleder Kjell Heitmann i Forsvarsbygg Utvikling Nord.

Les hele saken

Svein-Ove Arnesenredaktør tungt.no

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep, og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!