Dette har inntil nå vært et ukjent produkt i Norge, men i andre land i Europa har produktet blitt benyttet i 25 år, med stor suksess. Produsenten Balzer Gmbh er som den eneste produsenten i verden produsent av av graver med fyllkammer funksjon. Dette er en i realiteten en grav med kammer på utsiden for å fylle betong i , noe som gjør byggetid og et ferdig produkt økonomisk fornuftig å velge.

Graven bygges ut i fra kundeønske og spesifikasjoner på fabrikken i Tyskland og fraktes med bil eller eventuelt båt til byggestedet. Der blir den heist på plass med mobilkran, og på ca 2 dager er den klar til å fylles med betong og dermed er et ferdig produkt på plass. Gravene leveres helt ferdig med lys, trykkluft, ventilasjon, spilloljeustyr, oljetrommler, jekker og gruver for såvell bremesprøver som cross-check.

Fra introduksjonen i 2008 har Langø Service AS hatt stor suksess med dette produktet, og firmaet solgte i løpet av 2008 hele 13 slike graver med lengder fra 20 meter til 32 meter her i Norge. Langø Service AS vil fra 2009 også stå for import og salg i Sverige for slike graver.

Les hele saken

Svein-Ove Arnesenredaktør tungt.no

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep, og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!