Ifølge estimater Bloomberg News hadde innhentet var det ventet en EPS på 1,30 dollar i kvartalet. Driftsinntektene var 12,12 milliarder dollar (11,36) mens inntektene var ventet til 12,77 milliarder.

Caterpillar er verdens største produsent av bygge- og anleggsmaskiner og gruveutstyr, samt diesel- og propanmotorer og gassturbiner til industribruk.

For 2009 guider selskapet et resultat pr aksje på 2,50 dollar med en omsetning på 40 milliarder dollar, pluss/minus 10 prosent, mens det ifølge Thomson Financial var ventet et resultat på 4,32 dollar pr aksje.

Selskapet har iverksatt et program som skal redusere antall stillinger med 20.000. Selskapet venter at tiltakene vil gi driftskostnadsbesparelser på 25 prosent.

- Finansmarkedene er fortsatt under stress, og våre forventninger til 2009 har forverret seg. Usikkerhet rundt dybden og varigheten av resesjonen gjør det vanskelig å estimere omsetning, heter det i meldingen.

Les hele saken

Svein-Ove Arnesenredaktør tungt.no

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep, og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!