Anleggsfirmaet har hele landet som marked og regner med å ha fulle ordrebøker for lang tid fremover i løpet av første halvår. - Det går virkelig unna og det er mange jobber å regne på, sier Albert K. Hæhre til Drammens Tidende.

Firmaet har skrevet under på en storkontrakt med veivesenet på 92 millioner kroner for bygging av Gulringen tunnel i Sogn. Denne jobben er allerede igangsatt og bedriften er også i full sving med å bygge Ikea i Sørlandsparken, samt en hel rekke andre prosjekter. Det går f.eks daglig seks tusen tonn steinmasse fra Langøya til Bjørvika.

Den delen som arbeider direkte mot byggebransjen, sliter dog. - Hæhre forklarer: Hovedutfordringen er ikke lenger renten, men at bankenes krav til egenkapital har steget fra 15-20 prosent til mellom 40 og 50. Ingen utbygger har sjans til å etterkomme slike krav, og dermed går markedet i stå, avslutter han.

Les hele saken

Svein-Ove Arnesenredaktør tungt.no

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep, og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!