Den nye fabrikken er i overkant av 40 000 kvadratmeter og har kostet 40 millioner pund å bygge. Ved den nye Heavy Products-fabrikken skal JCB produsere gravemaskiner i størrelsen fra 7 til 46 tonn.

I den gamle fabrikken har Bamford-familien produsert maskiner siden 1871. Frem til slutten av 1980-årene var det stort sett landbruksmaskiner som ble produsert. I 1989 tok JCBs grunnlegger, Joseph Cyril Bamford, initiativet til oppstarten av produksjon av anleggsmaskiner.

JCB styres i dag av Anthony Bamford. Han er oldebarnet til Joseph Bamford, som var én av fem brødre som grunnla Bamfords Ltd. Anthonys egen far, Joseph Cyril Bamford jobbet i en periode i selskapet, men ble oppsagt av sin onkel Henry, med beskjed om at hans tjenester ikke lengre var etterspurt. Noen år senere, i 1954, grunnla han JC Bamford og gjorde det nok atskillig bedre enn om han hadde blitt værende hos Bamfords Ltd.

Den 3. desember forlot den siste gravemaskinen, 26-tonneren JS260, produksjonslinjen ved den gamle fabrikken i Uttoxeter. I den anledning var hele firmaet samlet for å ta farvel med de historiske lokalene.

Les hele saken

Svein-Ove Arnesenredaktør tungt.no

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep, og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!