- Ja, da er juleferien slutt og vi er i full gang. Selv om vi er forsinket med ca. 4 uker, står sluttfristen september 2009 for hele prosjektet ved lag. Før vi tok ferie var det er totalt ca. 75 mann og 37 maskiner i arbeid. Vi ble nesten ferdig med riving av den gamle vannsikringen (PE-skummet). Det står igjen er 10 %, og det blir tatt i januar. Samtidig har vi montert nytt vannsikringshvelv. Dette er ferdig brannsikret med betong i en lengde av omlag. 800 m. Ellingsøytunnelen blir ferdig til påske. Med unntak av enkelt kvelder hvor det vil pågå arbeid, vil Ellingsøytunnelen da være åpen hele døgnet, forteller prosjektleder Ole Kristian Birkeland i en pressemelding til tungt.no.

Ole Kristian Birkeland ber brukerne av tunnelene merke seg at fra 21. januar stenger begge kl.18.00. Valderøytunnelen blir så åpnet klokka halv seks neste morgen, mens Ellingsøytunnelen åpner en halvtime senere, kl. 06.30.

- Fra 14. januar, klokken 21 om kveldene, og i to måneder framover blir all biltrafikk til ferja mellom Flatholmen og Valderøya ledet gjennom Ålesund sentrum og Sorenskriver Bulls gate på sen kveld og natt. Årsaken til trafikkomleggingen er at vi da arbeider i den ytterste delen av tunnelen i på Ysteneset, forteller Birkeland og tålmodigheten trafikantene har vist så.

Les hele saken

Svein-Ove Arnesenredaktør tungt.no

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep, og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!