- Vi monterte inn Loadtronic 3 i to forskjellige Komatsu hjullastere, en WA470-6 og en WA480-6. Vi ble testet opp mot veiesystemer fra to andre kjente aktører i markedet og Loadtronic var klart best i testen. Loadtronic 3 var blant annet bedre til å veie lasten i røffere terreng enn de andre, sier Harald Jørgensen, salgs og service teknikker Loadtronic. En av hjullasterne er nå rundt i Europa slik at forhandlere og kunder skal bli kjent med hjullasteren og veiesystemet.

Loadtronic 3's innebygde dynamikk med akslerasjonsmåler og vinkelmåler, sørger for nøyaktig veiing uansett forhold. Operatøren kan kjøre som normalt og trenger ikke senke farten eller veie på nytt, selv på ujevnt underlag.

Systemet har en innebygd hjelpefunksjon som viser viktige deler av brukermanualen direkte på skjermen. Denne funksjonen er viktig der det finnes mange operatører på hjullasteren. I tillegg kan en lagre 999 jobber på hurtigtaster, slik at man kan hente frem jobben med kun et tastetrykk. Vekten har søkefunksjon som gjør at man kan trykke inn første bokstav i navnet, og så kan man bla gjennom en liste med navn som begynner med den bokstaven. Ved kjøring fra knuser til lager kan man ha opptil ni aktive jobber. Operatøren bytter mellom fraksjonene med ett tastetrykk, vekten husker totalen for de forskjellige massene og viser dette i veiebildet. Loadtronic 3 kan kalibreres for 10 redskaper.

Loadtronic 3 er foreløpig eneste veiesystemet som blir fabrikkmontert ved Volvos fabrikk i Arvika.

Les hele saken

Svein-Ove Arnesenredaktør tungt.no

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep, og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!