- Med vårt konsept som bygger på mye egenutviklet teknologi og avansert bruk av betongelementer, er det alltid gledelig å vinne konkurranser som denne, sier Yngvar Karlsen i Block Berge Bygg AS.

- Nok en gang ser vi at høyere grad av industrialisering gir økt konkurransekraft, hvor både direkte byggekostnader, energiøkonomiske løsninger og effektiv byggetid står sentralt, legger Karlsen til.

Bygget, som ligger i Lagårdsveien i Stavanger, blir på til sammen ca. 20.000 m2 fordelt på fem etasjer og to-etasjers parkeringsanlegg i kjelleren. Arkitekt er Brandsberg-Dahls Arkitekter AS.

Prosjektet får miljø- og energielementer i form av bærende betongfasader. Betongelementene produseres i elementfabrikken til Block Berge Bygg på Klepp og leveres som slipte/polerte fasader.

Kontorbygget skal være arbeidsplass for ansatte hos Fylkesmannen, Fylkesnemnda og Statens vegvesen.

Kontrakten er en totalentreprise på ca. 240 mill. kroner eks. mva. Byggestart er desember 2008 og bygget er beregnet innflyttet i 2010.

Les hele saken

Svein-Ove Arnesenredaktør tungt.no

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep, og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!