Nå er det virkelig krise i byggenæringen, konstaterer BNL.

Direktør Ketil Lyng i Byggenæringens landsforbund (BNL) er svært bekymret.

- Nå kommer raset av oppsigelser i byggenæringen, sier Lyng i en pressemelding. Han mener regjeringen ikke skjønner alvoret på langt nær.

60.000 kan bli berørt

BNL har tidligere i høst påpekt en rekke ganger at så mange somt 60.000 arbeidstakere i byggenæringen ville bli berørt av finanskrisen.

- Nå er konsekvensene av nedgangskonjunkturen blitt meget synlige og situasjonen vil bli verre. Første halvår 2009 vil bli preget av oppsigelser og permitteringer. Nå må det bli slutt på prat om tiltak, nå kreves det handling fra Stoltenberg. Bare i Kommune-Norge er det prosjekter for en verdi av totalt 30 milliarder kroner som kan settes i gang i 2009, påpeker Lyng.

"Stolenberg skjønner ikke"

Lyng sier han er alvorlig bekymret for at statsministeren ikke skjønner alvoret i situasjonen.

Han påpeker at det tar tid for å komme i gang med aktivitet på byggeplassene. Gjerne et halvt år med planlegging og anbudsrunder.

- Derfor må det komme en krisepakke nå!

Også byggegigantene begynner nå å vakle.

Skanska varsler oppsigelse av 800 personer i Norge første halvår 2009, mens Selvaag kansellerer prosjekter og varsler permitteringer.

Les hele saken

Svein-Ove Arnesenredaktør tungt.no

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep, og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!