Det eneste som synes klart er at noen har kjørt en gaffeltruck mellom de to tettstedene i Rissa natt til første april i år.

Tiltalte benekter et hvert kjennskap til trucken og tyveriet, forteller Fosnafolket.

Denne natta hadde han vært på fest sammen med to kompiser. De dro til en kamerat i nabobygda. Tiltalte returnerte ut på morgenkvisten. I retten forklarte han at han verken så eller tok noen truck på veien.

To vitner forklarte seg i retten. En dame befant seg i hagen sin da trucken passerte 30 meter unna. Det var ikke spesielt lyst denne morgenen, og hun så ikke føreren. Men hun hørte en glad og munter stemme som ropte hei og navnet hennes. Vitnet mente å kjenne igjen stemmen som tiltaltes. Hun kjenner ham ikke, og har ikke snakket med ham ut over at de er på hils. Vitnet mener at ingen andre har en slik varm og god stemme.

Samlet sett finner retten at de strenge kravene til bevisets styrke som stilles i straffesaker, ikke er oppfylt.

Aktor la ned påstand om bot på 6.000 kroner og erstatning på cirka 12.000 kroner for skader på trucken. Forsvareren påsto frifinnelse, subsidiært at tiltalte skulle anses på mildeste måte.

Les hele saken

Svein-Ove Arnesenredaktør tungt.no

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep, og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!