Anbudet er på 91,9 millioner kroner. De nærmeste konkurrentene er NCC med 96,9 mill. og Mesta med 97,4 mill. 7 entreprenører ga pris på oppdraget.

Den store interessen er nok et tegn på at markedet er i ferd med å snu. Prisene ligger riktignok i overkant av byggherrens overslag, men det er gammelt og neppe realistisk.

Veidekke ga et anbud på 99,2 millioner. Mika som har spesialisert seg på tunneler i Sogn og Fjordane, er sjanseløs denne gangen med 100,4 millioner. De øvrige anbyderne er AF Skandinavia (103,1 mill.) og Kruse Smith (107,3 mill.).

Gullringen tunnel ligger i Luster kommune på vestsiden av Lustrafjorden. Fjellet som tunnelen er oppkalt etter, truer trafikantene på riksveg 55 hele året, men det er først og fremst snøen som er en trussel.

Tunnelen blir 1,2 km lang, tunnelprofilet blir T 8,5. Entreprisen omfatter også anlegg av til sammen 800 meter tilstøtende veger. Elektroarbeidet utlyses senere. Anlegget skal være klart til bruk i mai eller juni 2010.

Les hele saken

Svein-Ove Arnesenredaktør tungt.no

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep, og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!