- Dette er starten på slutten. Nå går vi løs på selve indrefileten i sykehusområdet, sa helsebyggdirektør Bjørn Remen da byggestarten for Kunnskapssenteret ble markert 2. mai.

Under blank vårsol på Øya lovte Remen å overlevere Kunnskapssenteret 25. september 2013 - "rett før elgjakta". Han påpekte at Kunnskapssenteret blir et utpreget fellesbygg for sykehus og universitet, der arealet fordeles 50 - 50 mellom St. Olavs Hospital og NTNUs medisinske fakultet.

Administrerende sykehusdirektør Nils Kvernmo var takknemlig for å være med å skrive trøndersk sykehushistorie.

- Vi ser hvordan området forvandles og blir til en helhetlig medisinsk bydel. Det er litt av en reise vi er med på, og den forteller at velferdssamfunnet utvikles i stadig mer avansert retning. 

Vi er privilegerte som får være med på dette, sa Kvernmo. Han la også vekt på det gode samarbeidet med Helsebygg og entreprenørene - og gledet seg til fortsettelsen.

- For oss er Kunnskapssenteret et veldig spesielt prosjekt fordi Helsebygg har satt mål om både hva som skal bygges, og hvordan det skal bygges, sa Ståle Brovold, distriktsleder i Veidekke, byggentreprenør for Kunnskapssenteret. (YIT er teknisk hovedentreprenør.)

- Vi er ydmyke overfor oppgaven og skal gjøre vårt for at dette blir skikkelig bra, poengterte Brovold under byggestartmarkeringen for Kunnskapssenteret.

Les hele saken

Svein-Ove Arnesenredaktør tungt.no

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep, og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!