- Vi har vært i dialog med Sany siden Standard Maskin AS og Sany Norge Anleggsmaskiner AS gikk konkurs og nå skal vi bygge stein på stein for å få merket inn igjen på det norske markedet, sier Helge Sæbø, styreformann i Hardnor AS.

Sæbø var medeier i Standard Maskin, som igjen eide Sany Norge Anleggsmaskiner, og kjenner derfor maskinene fra den kinesiske produsenten veldig godt.

Sammen med Bjørn Eldøy satset de videre med Hardnor AS og selskapet har patentsøkt låseinnretningen i deres egenkonstruerte hurtigkoblingsfeste Hardlock.

- Vi satser i første omgang på 14- og 8-tonns beltegraverne fra Sany. 8-tonns maskinen er en helt ny modell og vi var nylig i Kina og testkjørte den. Det er en veldig god maskin, sier Sæbø.

Hardnor AS, med Sæbø og Eldøy, vil bli å treffe på MEF-messa i Haugesund. På egen stand vil de presentere modellene fra Sany.

Les hele saken

Svein-Ove Arnesenredaktør tungt.no

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep, og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!