Avtalen innebærer salg og service av Cat-kompaktmaskiner. Med sine 55 maskinselgere og 43 verksteder vil Felleskjøpet Agri nå selge og serve Catkompaktmaskiner.

Avtalen gjelder fra første mars og utover våren vil det være mulig å kjøpe Pons produkter hos Felleskjøpet.

- Dette er den viktigste strategiske avtalen vi har gjort på lenge, kommenterer Erik Sollerud til AnleggsMagasinet.

Viktig avtale

Kompaktmaskiner utgjør ca. 50% av det totale markedet for anleggsmaskiner i Norge. Pon Equipment har siden 2010 investert betydelige ressurser i dette segmentet mot entreprenørbransjen.

- Denne avtalen føyer seg inn i en viktig strategisk satsning hvor vi har til hensikt å skaffe kundene våre viktige anleggsmidler. Caterpillar sine produkter passer veldig godt inn i vårt sortiment, sier Frode Dahl, direktør maskin i Felleskjøpet Agri.

- Med denne avtalen tar vi steget inn i et voksende markedssegment. Mange bønder og landbruksentreprenører har et bein inn i lokal anleggsvirksomhet. Et strategisk samarbeid med landbrukets desidert største aktør er en viktig milepæl i vårt arbeid med å bli markedsleder i Norge. Med Felleskjøpets kompetanse og ekspertise på landbrukssegmentet samt park og anlegg, vil kunden bli håndtert på best mulig måte, sier Erik Sollerud, administrerende direktør i Pon Equipment AS.

Hovedfokus på gravemaskiner og hjullastere

Catkompaktmaskiner finnes i en rekke modeller, i tillegg til et bredt utvalg verktøy og utstyr. Hovedfokus vil være på gravemaskiner opp til og med 8 tonn og hjullastere under 10 tonn.

I tillegg vil teleskoplastere, kompaktlastere og utstyr til disse maskinene være tilgjengelig i Felleskjøpets sortiment.

Felleskjøpet bidrar med hele 43 servicelokalsjoner og 55 selgere som vil utfylle Pons 18 selgere og 9 servicelokasjoner. Her ser vi de to merkene som vil selges side om side i Felleskjøpets lokaler. John Deere er markedsleder på traktorer i Norge. © Fredrik Saugstad

Hjullastere og minigravere opp til 10 tonn vil være hovedfokus i avtalen. Bildet beskriver på mange måter synergimulighetene i avtalen. © Felleskjøpet

Les hele saken

Svein-Ove Arnesenredaktør tungt.no

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep, og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!