Dette er en elektromagnetisk brems som er montert i en ramme med kat. 3, 3-punkts innfestninger for traktor med fronthydraulikk og front PTO.

- Vi ser en økende trend der store traktorer blir brukt som transportmiddel med store hengere av både bønder og entreprenører, forklarer Espen Borge i GKN Land Systems.

Traktor retarder

Motorbrems har vært ett tema i mange år og nå kommer svaret i form av deres løsning på det, en GKN Traktor Retarder. Effekten er på opp til 900 Newtonmeter og den blir kombinert med traktorens basisvekter / frontvekter. Borge skryter av samarbeidet med Kongsberg Devotek, nå Semcon Devotek. De har vært utviklingspartnere og Devotek blir omtalt som Norges ledende på produktutvikling på alle fagområder.

Fordelene skal være effektivitet, komfort, unngå bremsehavari, økt sikkerhet, miljøvennlig og ingen slitedeler.

Effekten er på opp til 900 Newtonmeter og den blir kombinert med traktorens basisvekter / frontvekter. Illustrasjon: GKN

Les hele saken

Svein-Ove Arnesenredaktør tungt.no

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep, og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!