Konsernsjef, Arne Giske, er fornøyd med kvartalet som gikk. Veidekke har vært travelt opptatt med å vinne kontrakter og gjøre oppkjøp. Foto: Veidekke

Den gode resultatutviklingen fortsetter i tredje kvartal for Veidekke. Omsetningen endte på 5,9 milliarder kroner, mens resultatet før skatt ble 390 millioner kroner.

- Vi har lagt bak oss et kvartal med resultatfremgang, økt ordrebeholdning og godt boligsalg. I tillegg har vi styrket våre posisjoner gjennom strategiske oppkjøp og nye eiendomsprosjekter, sier konsernsjef Arne Giske.

Omsetningen i Veidekkes entreprenørvirksomhet i tredje kvartal var 4,5 milliarder kroner (4,4) mens resultat før skatt ble 163 millioner kroner (148).

- Vi har i kvartalet vunnet mange nye kontrakter, og gleder oss over at ordrereserven øker i alle tre land. I tillegg har vi gjort oppkjøp både i Norge og Sverige, forteller Giske. I løpet av tredje kvartal er det gjennomført oppkjøp av Reinertsen Entreprenør og Rekabs entreprenørvirksomhet i Uppsala i tillegg til at det er inngått intensjonsavtale om kjøp av 80 % av aksjene i anleggsentreprenør Leif Grimsrud AS.

Omsetningen i Veidekkes industrivirksomhet var på 1,4 milliarder kroner (1,5), og resultat før skatt på 192 millioner kroner (193).

- Tredje kvartal er høysesong for asfaltvirksomheten, og med god drift i både asfaltvirksomheten og pukk- og grusenheten leverer industrivirksomheten solide resultater, avslutter Giske.

 

Les hele saken

Svein-Ove Arnesenredaktør tungt.no

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep, og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!