Maskinene Avinor har signert på er den helt nye hjullasteren Cat 950M på 20 tonn. 950M er den minste av Cat’s mellomstore hjullastere.

Klappvinger på 6,7 meter

Hjullasterne er leid av Pon Rental og utstyret med klappvinge på 6,7meter er fra Gjerstad.

I følge Pons nettsider har Avinor signert en leiekontrakt som går over tre år, med opsjon på to år.

Det er sjåfører fra Vassbakk & Stol som skal operere maskinene.

– Cat 950M er en svært solid maskin og helt riktig for jobben med vintervedlikeholdet av oppstillingsplassene for flyvemaskinene på Flesland Lufthavn, sier Arild Sundal.

Sundal er fagansvarlig for plasstjeneste i Avinor Bergen.

Unik Spakstyring

Nytt på 950M er at den er utstyrt med Cat’s unike spakstyring som gjør kjøring og håndtering av maskinene mye lettere enn ved bruk av ratt. Systemet har innbygget sikkerhet samt girskift og vendegir integrert i spaken som for øvrig følger maskinen sine bevegelser og gir fører en veldig god følelse med maskinen samtidig som ergonomi og komfort er helt i toppen.

Sundal går langt i å beskrive fleksibiliteten fra Pon Rental som en avgjørende årsak til kontrakten. De har mulighet til å bytte ut maskinene til andre typer om det skulle oppstå andre behov.

 Avdelingssjef Ove Langøy i Pon Rental, ser på kontakten med Avinor Bergen Lufthavn Flesland som en god mulighet.

- Avinor er en stor aktør på markedet som vi i Pon Rental er stolte av å serve, og vi ser veldig frem til samarbeidet, sier Langøy.

Les hele saken

Svein-Ove Arnesenredaktør tungt.no

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep, og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!