Veidekke Entreprenør har skrevet kontrakt med A9 Palekaia AS (50 % Thongård AS og 50 % HAV Eiendom AS) om å bygge kjelleren på storprosjektet Diagonale ved operaen i Oslo sentrum.

Kontrakten er en totalentreprise verdt 150 millioner kroner ekskl. mva. Prosjektet Diagonale blir liggende mellom Dronning Eufemias gate og Operagata.

Hele prosjektet vil inneholde rundt 400 studentboliger, 14.000 m2 kontorer og 4.000 m2 forretninger/ serveringslokaler på gateplan.

Det hele blir fordelt på to bygningskropper bundet sammen av en felles kjeller.

- Nå gleder vi oss til å komme i gang med byggingen. Dette blir et spennende prosjekt med en svært attraktiv beliggenhet. Kombinasjonen av studenthybler, restauranter og kontorer kommer til å tilføre området liv både på dagtid og kveldstid.

Med Veidekke på laget har vi en entreprenør som både kjenner Bjørvika godt og som har stor kompetanse og gjennomføringsevne på denne type prosjekter, sier daglig leder Bernt Nordby Skøien i A9 Palekaia AS.

 

Omtrent slik vil området se ut når Diagonale står ferdig.

Les hele saken

Svein-Ove Arnesenredaktør tungt.no

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep, og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!