Det er den største maskinen fra JCB i denne kategorien (Zero tailswing) og den første 9-tonneren uten overheng.

Steg IV-motoren er en JCB Diesel by Kohler, og leverer 74 hestekrefter. Forbruket er 10 prosent lavere i forhold til lignende motorer, i følge JCB.

9-tonner med tiltrotator

Smøreintervallene er på 500 timer og hytta tiltes 30 grader for å komme til servicepunkter. I Norge kan den være interessant siden det er mulig å montere tiltrotator takket være økt vekt bak. Den kan også leveres med tiltbart skjær. Maskinen skal allerede være for levering.

Flere lanseringer

Den 8. september hadde JCB invitert fagpressen til deres hovedkvarter i Rocester, Staffordshire i England. Årsaken var flere, de lanserte Steg IV-løsninger for gravemaskinene JS130 til JS235, ny minidumperserie, ny 9-tonner, ny kompakt gravelaster og steg IV-motorer i deres kompakte maskiner.

 

9-tonneren er interessant for Norge, særlig på grunn av at den kan ha rotortilt på tross av null overheng bak, i følge daglig leder i Rosendal Maskin, Ole Marius Rosendal.

90Z-1, er den største JCB-maskinen i denne kategorien. Operativ vekt (i England) er 8,6 tonn. Foto: JCB

Les hele saken

Svein-Ove Arnesenredaktør tungt.no

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep, og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!