- Vi vil gjerne vise fram to av de mest spennende anleggsplassene på den 33 kilometer lange strekningen vi er i ferd med å bygge mellom Frya og Sjoa.

Det forteller prosjektleder for utbyggingen, Øyvind Moshagen i Statens vegvesen.

Statens vegvesen og AF og Implenia Aurstad inviterer derfor publikum til Harpe bru og Hundorptunnelen nedenfor Harpefoss sentrum, og til nye Kvam bru og Teigkamptunnelen i Kvam.

Det er mulig å besøke begge byggeplassene i løpet av dagen. Det tar 20-25 minutter å kjøre mellom dem. Anleggene vil være åpne mellom klokka 12.00 og 17.00 søndag 20. september.

I Kvam gir i tillegg Nord-Fron kommune omvisning i det nye vannbehandlingsanlegget som er bygd i forbindelse med E6-utbygginga.

Finn frem gode sko og ta del i programmet under:

Harpe bru nedenfor Harpefoss sentrum:

  • Bruvandring på en del av nye Harpe bru (14-års aldersgrense)
  • Bussrundtur fra Harpe bru, på en del av nye E6, gjennom Hundorptunnelen og tilbake
  • Prøvesitt store anleggsmaskiner og se de enorme kablene som skal holde Harpe bru oppe

Vegbeskrivelse: Kjør E6 til Harpefoss, ta av mot Gålå (fv. 401), ta så av til venstre etter jernbanebrua og ned Grøntuvholvegen, kjør rett fram til parkering langs anleggsvegen, P-vakter viser plass.

Kvam bru på vestsida av Kvam:

  • Bruvandring på en del av nye Kvam bru
  • Tunnelvandring i en del av Teigkamptunnelen fra Kvam-sida
  • Omvisning i det nye vannbehandlingsanlegget til Nord-Fron kommune
  • Prøvesitt store anleggsmaskiner (ved vannbehandlingsanlegget)

Vegbeskrivelse: Kjør E6 til Kvam, ta av mot Vestsida og fv. 417, parker ved Kvam mekaniske verksted, gå derfra til vannbehandlingsanlegget og til tunnelåpningen og den nye brua på vestsida av Lågen.

På åpen dag 20. september kan du blant annet gå på deler av E6-bruene som blir de nye landemerkene i Gudbrandsdalen – Harpe bru og Kvam bru. © Svein-Ove Arnesen

Les hele saken

Svein-Ove Arnesenredaktør tungt.no

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep, og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!