Etter ønske fra påtroppende konsernsjef, vil Pål Egil Rønn være tilknyttet selskapet i en overgangsperiode.

Det er store sko som skal fylles etter avtroppende direktør Pål Egil Rønn.

Pål Egil Rønn har nemlig ledet AF Gruppen siden 2007. Under hans lederskap har selskapets markedsverdi vokst fra ca. 1,5 milliarder kroner til dagens ca. 10 milliarder. I samme periode har selskapet delt ut ca. 2,5 milliarder kroner i utbytte til aksjonærene.

- Tidspunktet er i mine øyne godt for å sende stafettpinnen videre. AF Gruppen har aldri stått sterkere. Selskapets største styrke er våre 3 200 ansatte, en fantastisk gjeng, sier Pål Egil Rønn i en pressemelding.

Trygg på etterfølgeren

- Planen har hele tiden vært å orientere styret den dagen det var utviklet en intern leder jeg var helt trygg på ville kunne ta over stafettpinnen. Min beste vurdering er at vi nå har en intern kandidat som med kunnskap, engasjement og ikke minst forankring i AF Gruppens kjerneverdier, vil lede selskapet mot fortsatt lønnsom vekst, sier Pål Egil Rønn.

Det er også et samlet styre som stod bak vurderingen om at Morten Grongstad er den rette personen til å lede selskapet videre.

- Det er fantastisk å få muligheten til å lede et selskap med så mange dyktige ansatte. Vi har i dag seks forretningsområder, og AF-motoren «drar godt på alle seks sylindrene». Selskapets strategi ligger fast og slik jeg ser det har vi aldri hatt flere muligheter, sier Morten Grongstad.

Les hele saken

Svein-Ove Arnesenredaktør tungt.no

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep, og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!