Engcon, som, i følge deres pressemelding, er verdensledende produsent av tiltrotatorer, lanserer den sjette tiltrotatoren i generasjon 2-serien. Det er EC204, som er optimalisert for gravemaskiner på 2–4 tonn, og en av de store nyhetene som gjør at EC204 skiller seg fra den gamle EC02B, er at den nye modellen kan utstyres med integrert grabb eller ekstra hydraulikkfunksjon.

– EC204 er et produkt som bygger direkte på kundenes ønsker og som så har blitt realisert i et ferdig produkt, sier Martin Engström, forretningsutvikler hos engcon.

Erstatter EC02B

Martin Engström forteller at det i Norden er like vanlig med tiltrotator på de mindre maskinene som det er på de litt større modellene, og mange av kundene han og andre i engcon har hatt kontakt med de siste årene, har etterlyst en litt kraftigere modell enn EC02B, som på sikt skal erstattes av EC204

EC204 har 45 graders tiltvinkel og kan med fordel utstyres med engcons proporsjonale styresystem DC2, for trinnløs styring med høyeste presisjon og fjernsupport via mobilnettet:

For maksimal sikkerhet sitter det som standard lastventiler på tiltsylinderen. Foventet salgsstart på de nordiske markedene er høsten 2015 og begynnelsen av 2016 i øvrige land.

Les hele saken

Svein-Ove Arnesenredaktør tungt.no

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep, og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!