Med virkning fra 19. august blir dermed Nordisk Sprøytebetong (NOSB) en del av Isachsen Gruppen og vil inngå i konsernets Anleggsdivisjon, i følge Isachsen Gruppens hjemmeside.

Anders Høiback, direktør for Divisjon Anlegg, ser frem til å få NOSB med på laget.

- På generelt grunnlag vil de tjenester NOSB leverer gjøre oss til en bedre totalleverandør innenfor grunnarbeid knyttet til tomtefelt og boligbygging. I tillegg besitter de verdifull spisskompetanse innenfor bl.a. fjellsikring og arbeid knyttet til tunnelvedlikehold. NOSB er et kompetent miljø med lang erfaring i faget.

Administrativ leder i NOSB, Peder Udnæs, er tilsvarende entusiast til nå å bli en del av Isachsen-systemet.

- Dette blir vinn-vinn for begge parter. For oss ligger det mye positivt i å bli en del av en så stor og profesjonell organisasjon som Isachsen. Økt nettverk betyr flere og nye muligheter også på oppdragssiden. Vi vil komme tettere på de virkelig store anleggsoppdragene og i sum vil dette bidra til større forutsigbarhet hva gjelder vår generelle ordreinngang.

Isachsens femte oppkjøp i år

Inntredenen som majoritetseier i NOSB er Isachsens femte kjøpstransaksjon så langt i år. Fra før har konsernet kjøpt Østgård Anlegg & Transport AS, Knive Energi AS, Drammen Trafikksystemer AS samt også overtatt Gevelts grustak– og entreprenørvirksomhet.

NOSB hadde i 2014 en omsetning på 68 millioner og resultat før skatt på kr. 7,6 millioner. Etter gjennomført transaksjon vil Isachsen Gruppen eie 60 prosent av NOSB, de resterende 40 prosent vil eies av Per Erik Kristiansen.

Inntredenen som majoritetseier i NOSB er Isachsens femte kjøpstransaksjon så langt i år. Foto: Isachsen Gruppen

Les hele saken

Svein-Ove Arnesenredaktør tungt.no

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep, og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!