Vi har byggestart for barna 11. august og allerede to dager senere skal 20 nye boliger stå ferdig.

Gunnar Ulvestad i NCC Construction Norway

– Dette er tredje året på rad vi arrangerer Barnas Byggeskole i Asker, og det er like morsomt og inspirerende hver gang. Det sier distriktssjef Gunnar Ulvestad i NCC Construction Norway, som i år ønsker velkommen til barn fra Jansløkka SFO, Solgården barnehage og egne ansattes barn.

Kompetanseheving om bærekraftig hos barn

I løpet av de tre dagene vil barn få ta del i to viktige samfunnsoppgaver, skape økt trivsel hos eldre og gjøre det enklere for humledronningene å finne egnede bol. Byggingen av humlebol vil gi barna økt kunnskap om hvordan vi mennesker gjennom vår aktivitet kan og må legge til rette for humlebestanden og andre innsekter.

– Vi har byggestart 11. august og allerede to dager senere skal 20 nye boliger stå ferdig. Og i løpet av helgen regner jeg med at humlebolene er utplassert og innflyttingsklare. Uten å være til sjenanse for barnas naboer, vel å merke, sier Ulvestad.

Totalt arrangeres Barnas Byggeskole i Norge i år for ca. 70 barn i alderen 5 til 12 år. Byggeskolen foregår i uke 33. fra 10. til 14. august i Oslo og fra 11. til 13. august i Asker. Henholdsvis ca. 50 og 20 barn deltar på de to byggeskolene.

Les hele saken

Svein-Ove Arnesenredaktør tungt.no

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep, og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!