Dette er den tredje av i alt seks store EPC-kontrakter for bygging av Follobanen mellom Oslo og Ski.

Kontrakten er på rundt 2,5 milliarder kroner, og Follobaneprosjektet har mottatt mange kvalifiserte tilbud. Kontrakten vil være innenfor budsjettforutsetningene. Signering av EPC Ski vil etter planen skje i begynnelsen av august, og arbeidet igangsettes umiddelbart etter signering.

Fem selskaper ble prekvalifisert

I likhet med de andre større totalentreprisene for Follobanen har også EPC Ski vært i en størrelsesorden som har vekket interesse hos internasjonale aktører. Tilbudene er blitt nøye evaluert, og valg av entreprenør er gjort ut fra en samlet vurdering av økonomi og prosjektgjennomføring. Kontrakten signeres i begynnelsen av august etter at fristen for innsigelse er utløpt.

Første jobb i Norge

Obrascón Huarte Lain S.A.(OHL) har en verdensomspennende virksomhet med et bredt spekter av prosjekter – deriblant omfattende erfaring fra infrastruktur for jernbane. Selskapet har sin historikk tilbake til 1911, og har i dag aktiviteter i flere verdensdeler. OHL har også erfaring fra bygging av høyhastighetsbane bl.a. i Europa. Kontrakten for Follobaneprosjektet vil være selskapets første entreprise i Norge.

Har erfaring

- OHL tilfredsstiller våre krav til konkurransedyktig pris, kombinert med omfattende internasjonal erfaring. Videre har selskapet vist god evne til å etablere seg med krevende prosjekter i nye markeder. De kan tilby teknologiske løsninger og høyt kompetent personell med erfaring fra tilsvarende entrepriser. Vi ser frem til å starte samarbeidet med OHL, uttaler Erik Smith, Prosjektdirektør i Follobaneprosjektet.

Les hele saken

Svein-Ove Arnesenredaktør tungt.no

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep, og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!