Ekspert Maskinutleie har åpnet lommeboken og handlet konkurrenten Drammen Maskinutleie. Overtakelsen finner sted 1. august.

Dermed får gasellebedriften tettere grep om proffbransjen på Østlandet.

Begge selskapene har nemlig siktet seg inn på samme marked; utleie av anleggsmaskiner til proffkunder i østlandsområdet.

Fra to til fire strategiske avdelinger

Også det rent geografiske vil bli styrket for Ekspert Maskinutleie. Fremover blir det fire avdelinger som vil leie ut maskiner under Ekspert-profileringen.

I tillegg til Ekspert sine allerede eksisterende avdelinger i Langhus og Bærum, vil de nå få tilgang på Drammen og Oslo.

Nåværende daglig leder i Drammen Maskinutleie, Oddvard Lien fortsetter som avdelingsleder i Drammen. Kjell Sæter vil fortsette som selskapets daglig leder. Han er i dag daglig leder i Ekspert Maskinutleie.

Forventer økt omsetning

Tilsammen omsatte de to selskapene for ca 80 millioner kroner i fjor med sine tilsammen 28 ansatte. Forventet omsetning i år er økt med 10 millioner kroner og det er i all hovedsak utleie av anleggsmaskiner, lifter og annet byggrelatert utstyr som omfattes av virksomhetene.

Å leie ut maskiner har i mange tilfeller vist seg å være en god geskjeft de siste tiårene. Flere bedrifter har vokst seg store og blant de største befinner Ekspert Maskinutleie seg. Så har da også selskapet blitt kåret til gasellebedrift ikke mindre enn fem ganger siden oppstarten i 1998.

Dengang hadde de fire utleiemaskiner - før oppkjøpet var tallet 450. Aner vi et nytt gasellehopp i år?

Fra en tidligere overlevering av maskiner til Drammen Maskinutleie.

Les hele saken

Svein-Ove Arnesenredaktør tungt.no

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep, og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!