NCC Construction Norway skal bygge det nye flyplasskrysset på E6 mellom Gardermoen og Biri i en totalentreprise for Statens vegvesen.

Kontrakten er verdt 141 millioner norske kroner.

Noe av det interessante ved tildelingen er kriteriene som var 65 prosent pris og 35 prosent for dokumentert kompetanse.

- Vår ambisjon er å være den foretrukne partneren for fremtidige veiprosjekter. Derfor er vi svært fornøyd med å bli tildelt en veikontrakt hvor vår pris var noe høyere enn laveste pris. Vi får dermed betalt for dokumentert og tilbudt kompetanse, sier divisjonsdirektør Are Strøm i NCC Construction Norway i en pressemelding.

Det nye flyplasskrysset skal håndtere trafikkøkningen som forventes når den nye terminalen på Oslo Lufthavn Gardermoen åpner i 2017.

Entreprisen består av prosjektering og bygging av nye nordvendte ramper, en ny bro og utvidelse av E6 fra fire til seks felt mellom flyplasskrysset og nordover til avkjøringen mot Jessheim. I tillegg skal det monteres ny midtskiller belysning.

Forventet byggestart er juni og arbeidene skal være sluttført i september 2016.

 

Les hele saken

Svein-Ove Arnesenredaktør tungt.no

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep, og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!