Det nøyaktige tallet skal være 22.185 besøkende, og det på tre dager fra 28.05 til 30.05. Svenskene har hatt flere messer i år, blant annet Entreprenad Live på Ring-Knutstorp i Skåne. Den ble arrangert første helgen i mai med 6247 besøkende.

Tross stort fravær

Enda mer imponerende kanskje er besøkstallet på MaskinExpo tatt i betrakning at de største maskinleverandørene har valgt å ikke delta. Importørene av Volvo Maskin, Caterpillar, Case og Hitachi glimret alle med sitt fravær.

Ekstra morsomt var et eget demoområde for veteranmaskiner. Se video under:

Video

Norsk tilstedeværelse

Flere nordmenn var å treffe blant utstillerne, Per Fredheim, daglig leder i Fredheim Maskin, var på plass med et av de største standene som vanlig. Gjerstad, med administrerend direktør Tor Kjetilson Moe var på plass i et voksende svenskt marked. Beck Maskin sin svenske avdeling gjør det også sterkt for tiden, det kunne Anette og Inger Beck forklare oss på deres store stand.

Andre norske aktører på Stoxa var Smart Dok, Norsk Vacuumgraving, S. Risa og HeatWork.

Norsk Vacuumgraving var på plass med Brutus. En kraftig sugegraver fra MTU bygget på Volvo-chassi. Daglig leder, Torbjørn Myrdal, tok i mot mange nysgjerrige svensker. Foto: Fredrik Saugstad

Tor Kjetilson Moe, administrerende direktør i Gjerstad, var på plass. De opplever nå en vekst i Sverige. Foto: Fredrik Saugstad

Les hele saken

Svein-Ove Arnesenredaktør tungt.no

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep, og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!