Øsker velkommen til årets Vei og Anlegg. Fra venstre Anita Helene Hall, direktør Maskingrossisternes Forening (MGF), Leo Nygænen, Byggenæringens Mediesenter, Gry Ingebretsen, messekoordinator MGF, Christina Eriksen, koordinator Exporama, og Rune Østby Hansen, adm. dir. Exporama.

225 utstillere, fordelt på 63.000 kvadratmeter, er det som vil møte de mange tusen besøkende til årets Vei og Anlegg. Åpningstidene er onsdag-lørdag kl. 10-18 og søndag kl. 10-15.

6. mai åpner portene til årets Vei og Anlegg, og med alle maskinnyhetene som er blitt lansert og som skal lanseres i tiden fremover, er det mye som tyder på at Norges største anleggsmesse vil bli en suksess. Når i tillegg Maskingrossisternes Forening (MGF) ble «nedringt» da påmeldingen om leie av stands åpnet, tyder det på storsatsning fra leverandørene.

Messeområdet er økt i areal siden forrige gang (i 2012) for å få plass til de 225 utstillerne og er i år på hele 63.000 kvadratmeter.  

Arrangøren omstrukturert uteomhusområdene med blant annet et bedre veisystem og satt en minimums størrelse på utestands på 100 m2. I 2012 ble en utstillingshall med plass til et begrenset antall utstillere tatt i bruk. Dette arealet er i år utvidet til 2300 kvadratmeter.

Vei og Anlegg arrangeres hvert tredje år og i år er det 14. gang. I 2012 var 23.000 besøkende innenfor portene.

 

Transport

Som tidligere år er det også i år en ungdomsdag. Torsdagen er elever fra videregående skoler, fagskoler og lærlinger invitert til Hellerudsletta. I tillegg vil det bli arrangert enkelte seminarer i Exporamasenteret.

For å lette på trafikksituasjonen til og fra messeområdet, oppfordres publikum til å ta tog til Lillestrøm. Herfra blir det satt opp shuttlebusser som går hver dag fra kl. 9.30 til 17. Lørdag og søndag kan man parkere på Kjeller flystasjon for å unngå å kjøre inn mot Hellerudsletta. Herfra settes det opp gratis shuttlebusser til og fra messeområdet.

Det er gratis adgang til messa og de besøkende kan registrere seg elektronisk via en portal på MGFs internettside. Billetten kan skrives ut hjemme (eller på kontoret) og medbringes for registrering på messa. Åpningstidene er onsdag-lørdag kl. 10-18 og søndag kl. 10-15.  

Kom gjerne innom AnleggsMagasinets stand C48.

Mandag formiddag var det hektisk aktivitet på messeområdet for å bli ferdig til messa åpner. Her er det Kenneth Aune hos Hymax som sørger for at Kubota-maskinene blir rene til publikum kommer.

Les hele saken

Svein-Ove Arnesenredaktør tungt.no

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep, og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!