I 2009 lanserte engcon en feievalsserie for gravemaskiner, og den skal ha blitt en favoritt blant mange entreprenører, og da først og fremst hos de som jobber med gravemaskin i bymiljøer samt jernbaneentreprenører som feier spor og sporvekslere. Feievalsene, som fås i 5 bredder fra 800 mm og opp til 2000 mm, oppgraderes nå.

Det vil nå også bli tilbudt et helt nykonstruert sprutvern som går over halve feievalsen og som hindrer sprut av grus under feiing. Sprutvernet kan dessuten stilles inn i tre posisjoner og kan enkelt tas av ved behov. Videre modulbygges feievalsene nå med boltede sidestykker/gavler, børstekvaliteten er forbedret, og mellomringene er fjernet. Disse forbedringene gir enklere og raskere børstebytte.

Pontus Johansson, konstruktør og utvikler i engcon Group, er fornøyd med resultatet av arbeidet.

– Den nye serien feievalser er et resultat av ønsker som kunder har formidlet via kundeundersøkelser samt fysiske kundemøter ute i felten, og det nye modulsystemet betyr også at spesialbestillinger av f.eks. bredere feievalser er lettere å produsere, sier Pontus Johansson, som har ledet utviklingsarbeidet av feievalsserien SR 800B – 2000B. Dette i følge en pressemelding fra produsenten. 

 

Les hele saken

Svein-Ove Arnesenredaktør tungt.no

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep, og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!