MEF har hyret flere kjendiser til å underholde, deriblant Lars Monsen.

Fra i dag, tirsdag, og til og med torsdag arrangeres Arctic Entrepreneur i The Qube på Gardermoen. Vel 1800 deltakere er samlet for faglig påfyll og sosialt samvær, og 121 utstillere viser frem maskiner og utstyr til bransjen.  

I den nyoppførte «kuben» vegg i vegg med Clarion-hotellet, viser 121 leverandører til bransjen frem maskiner og utstyr, og i konferansesalene holdes det vel 60 interessante foredrag fra tirsdag 20. til torsdag 22. januar. I følge MEF er det vel 1800 personer som har meldt seg på arrangementet, noe som er 1000 flere enn under fjorårets Anleggsdagene. Disse vil få servert et innholdsrikt program, bestående av både faglig påfyll og sosialt samvær.

 

Statlig plan

Bransjetreffet åpnet i dag, tirsdag, med konferansene «Samferdsel og vegvalg» og «Avfallsdagene». Første foredragsholder var statssekretær i Samferdselsdepartementet, Bård Hoksrud. Han kunne fortelle at det er stor forskjell fra å være i opposisjon, til nå å være en del av regjeringspartiene. Hoksrud lovte mer penger til infrastrukturutbygging, mindre stykkevis og delt utbygging og raskere behandlingstid. Sistnevnte skal komme som et resultat av mer statlig plan på hovedferdselsårene.

– Det er noe galt når to kommuner skal få krangle i ti år om hvor E6 skal ligge, sier Hoksrud, og siktet til E6 nord for Minnesund. Han fortalte at målsetningen er å få planleggingstiden ned fra dagens ti år (i snitt) til fem år.

– Folk (kommuner) skal bli hørt, men ikke to og tre ganger, sier han.

 

Konferanser

I kveld blir det Vinterfest med god mat og underholdning for vel 700 personer. De to neste dagene her oppe på Gardermoen arrangeres Avfallsdagene, VA-dagen, Pukk som byggeråstoff, Vegbyggerdagen og Sprengningsdagen. For å delta på foredragene må du melde deg på, men utstillingen er åpen for alle.

Les hele saken

Svein-Ove Arnesenredaktør tungt.no

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep, og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!