Flere store og mellomstore entreprenører har søkt etter maskinførere på sine hjemmesider, så da hun skulle til å søke jobber var det med en god følelse. Skuffelsen var dermed stor etter den første uka med negative svar. Noe av det som gikk igjen var at bransjen kun trengte folk med erfaring eller at de ikke trengte noen likevel.

En ond sirkel?

Da vi skriver dette har hun heldigvis fått lærlingplass og er i jobb, men historien belyser likevel en interessant problemstilling, om bransjen kun vil ha erfarne folk, hvordan skal vi klare å lage nye erfarne folk?

Vil bli værende

Linda Tønsberg står med et rykende ferskt maskinførerbevis i lomma. Hun er opplært i M2, M4 og M6 hos Granlund Kompetansesenter. Hun har gledet seg til å komme seg inn i bransjen hvor hun har lyst til å bli værende og utvikle seg videre. Det er dette hun har lyst til å gjøre nå og håper på flere ansvarsområder i fremtiden og innrømmer at anleggsleder er målet.

 

På flere av disse nettsidene står det at de trenger folk, men når jeg kontakter dem like etterpå, trenger de ikke folk likevel.

Linda Tønsberg

Linda har jobbet i Trafikk-Jentene med arbeidsvarsling tidligere, hun har CE-lappen og kjørt lastebil. Så selv om hun er fersk bak maskinspakene, er hun ikke uten kompetanse. Men etter hun hadde ringt ni firmaer, hvor alle kun ønsket maskinførere med erfaring eller ikke trengte folk, så begynte hun å se et mønster.  

Hun innså at dette var tidlig i prosessen, men syntes likevel dette ga et litt dårlig inntrykk. Hun ser gjerne for seg en kontrakt hvor hun ble bundet til et firma over flere år, om et firma skulle være redde for å miste folk de lærer opp.

Hvorfor så vanskelig?

I kullet var det 15 gutter og Linda, noe som indikerer at det fortsatt kommer til å være en mannsdominert arbeidsplass i fremtiden. Hun spør seg om hvorfor det er så vanskelig, det er jo ytret at det ønskes flere jenter inn i bransjen. Er det fordommer, motforestillinger eller diskriminering, spør hun seg.

 

 

Les hele saken

Svein-Ove Arnesenredaktør tungt.no

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep, og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!