Den internasjonale sammenkomsten hos Wirtgen Group ble holdt i september av Hamm AG. Over 3000 bransjefolk fra 80 land besøkte Wirtgen Road Technology Days i Tirschenreuth for å få med seg Wirtgens siste maskiner og løsninger, og selvsagt det sosiale.

Besøkende fikk også se nærmere på fabrikken hvor de produserer Hamms Valser. Produksjonssenteret har blitt modernisert for den nette sum av 20 millioner Euro i 2013.

Med teknologidagene hører det selvsagt med et live show hvor man demonstrerer alt fra jordstabilisering, via asfalt og betonglegging, til rehabilitering av vei. Wirtgen viste sitt fulle spekter, noe de bruker å få til på en god måte under slike show.

Selv om Wirtgen Group kan skryte av et av de mest omfattende produktspektrene i denne delen av bransjen, er de hengitt til å stadig utvikle seg, noe som er befestet i Wirtgen Group sin filosofi. Filosofien ble i år synliggjort med flere nyheter under årets arrangement. For et år tilbake viste de også frem 29 forskjellige nyheter under Bauma i München.

 

Besøk på Hamm-fabrikken på over 10.000 kvadratmeter. Kapasiteten er på 14.000 valsetromler per år.

Wirtgens teknologidager ble besøkt av 3000 gjester fra 80 land. Da hører maskinshow med lys- og lydeffekter med.

Wirtgen

Av Wirtgens maskiner viste de frem 25 modeller. Mest fokus fikk de små fresemaskinene W 50 Ri og W 60 Ri, i 50-cm-klassen. W 50 Ri ble først vist under den engelske Hillhead-messen, mens W 60 Ri hadde sin verdenspremiere i Tirchenreuth. Resirkulerings- og jordstabilisatormaskinen WR 250 S-pack med integrert spredningsmodul og resirkuleringsmaskinen 3800 CR, tiltrakk seg mye oppmerksomhet. Maskinkonseptet er sofistikert, i følge Wirtgen selv og det er lagt vekt på at fleksibilitet.

De siste små fresemaskinene W 50 Ri og W 60 Ri, representerte 50-cm-klassen. W 50 Ri ble først vist under den engelske Hillhead-messen.

Vögele

Vögele presenterte sine kostnadseffektive Super-seriemaskiner av -3-generasjonen og særlig er det utleggeren Super 1800-3i SprayJet det er verdt å legge merke til. SprayJet-teknologien har blitt brukt i mange markeder rundt om i verden. Kontrollen av spraymodulen har nå blitt integrert i Vögeles ErgoPlus 3-konsept. Moduldesignet skal gjøre den mer servicevennlig i tillegg til at den både kan brukes som en sprøyteutlegger og en vanlig utlegger. Maks sprøytebredde er seks meter og som en standard utlegger kan den legge opp til ni meters bredde.

Utleggeren Super 1800-3i SprayJet. Maks sprøytebredde er seks meter og som en standard utlegger kan den legge opp til ni meters bredde.

Hamm

Med 31 valser, presenterte Hamm et greit utvalg av maskiner for mange forskjellige jobber og markeder. To verdenspremierer i den tunge klassen ble presentert, H 5i og H 7i. Disse nye befinner seg i vektklassen mellom 4,5 og 8 tonn, men har et kompakt design og  skal i følge Hamm, være svært enkle å kjøre. Et helt nytt design og kort akselavstand, gjør de godt egnet for kompakte prosjekter.

Tandemvalsene DV+70i og DV+ 90i med styring på alle julene, hadde også sin premiere her. Modellene veier 7 og 9 tonn og skal være tatt frem for høy produktivitet med god sikt fra førerhytta og intelligente førerløsninger. EasyDrive-konseptet skal nærmest gjøre kjøringen selvforklarende og er nytt på disse maskinene.

Tandemvalsene DV+70i og DV+ 90i med styring på alle julene, hadde premiere under teknologidagene på Hamm sitt senter i Tirschenreuth. Førerhytta skal ha fått ekstra god sikt til tromlene.

Les hele saken

Svein-Ove Arnesenredaktør tungt.no

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep, og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!