Astra HD8 og HD9 er terreng-gående lastebiler utstyrt med Cursor-motorer, Allison automatgearkasser og har totalvekt opp til 60 tonn.

Astras dumpere dominerer på et enormt damanleggprosjekt som bygges i Afrika. The Grand Ethiopian Renaissance Dam (GERD), bygges i Nilen og er et av verdens største damanlegg. På damanleggprosjektet går det 120 dumpere fra Astra, fordelt på RD40 og RD50, pluss ADT30 og 40.

Utover dette er det mer enn 180 Astra HD9 offroad-lastebiler i aksjon på prosjektet, da som tipp-biler, betongmixere og til betongtransport.

Betongdemningen skal bli 154 meter dyp/høy og er 1870 meter lang, og når den står ferdig vil dette reservoaret romme 70 milliarder kubikkmeter med vann.

- Klart dette er bekreftende for oss som leverandør. Vi vet hva Astras maskiner står for. Astra leverer solide produkter og er bland de aller beste på driftssikkerhet og pålitelighet, uttaler produktansvarlig for Astra hos Avitec AS, Knut Pedersen, i en pressemelding.

Les hele saken

Svein-Ove Arnesenredaktør tungt.no

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep, og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!