Etter tolv år med utvikling av bauma Kina, er dette showet nå ikke bare en plattform for produktpresentasjon, men også en stor industri fest for kommunikasjon og samarbeid

Eugen Egetenmeir, administrerende direktør i Messe München

Til tross for nedgangen i det kinesiske markedet og de alvorlige utfordringene bransjen står overfor her, kan bauma Kina likevel rapportere om 191 000 besøkende mot 180 000 i 2012.

I følge sluttrapporten har mengden med internasjonale kjøpere vært sterkere denne gangen og har økt med 12 prosent.

Sjefen er imponert

Eugen Egetenmeir, administrerende direktør i Messe München, var veldig imponert av gjestenes entusiasme.

Etter Kina, var det ti besøkende land og regioner i som dominerte; Russland, Korea, Japan, India, Malaysia, Thailand, Singapore, Taiwan, Hong Kong og Indonesia - i den rekkefølgen.

I følge Ulrich Reichert , administrerende direktør i Wirtgen Kina, er Bauma i Kina fortsatt et must i deres arrangementskalender, på et lokalt nivå, samt på et internasjonalt nivå.

Sany leverte nok en gang den største standen og er fortsatt størst på gravemaskiner i Kina.

Bauma China 2014 finner sted midt i en resesjon i markedet. Men på bakgrunn av utstillere og VIP-kunder vi møtte her, har messa vært svært oppmuntrende.

Li Fangyu, VP Marketing, Volvo Construction Equipment, Kina.

Nok en gang ble alt av areal okkupert, totalt 300.000 kvadratmeter, på Shanghai New International Expo Centre som ligger midt i Kinas største by med 25 millioner innbyggere.

Flere utstillere

Årets show samlet 3104 utstillere fra 41 land (2012: 2718 utstillere fra 38 land), som er en økning på 14 prosent sammenlignet med forrige Shanghai-messe. Dr. Sun Changjun, president i Zoomlion, påpekte at messa er den største og viktigste anleggsmaskinmessa i Kina og Asia.

Neste bauma China arrangeres på samme sted fra 22. fra 25. november i 2016.

Les hele saken

Svein-Ove Arnesenredaktør tungt.no

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep, og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!