Med observatører fra Guinness World Records tilstede, satte maskinfører Matthew «The Dig» Lucas og JCB GT den offisielle fartsrekorden for traktorgravere på en racingbane utenfor Sydney i Australia. Målet var å komme opp i 110 km/t, men under rekordforsøket klarte Lucas å presse traktorgraveren opp i hele 116,82 km/t.

Traktorgraveren er bygget opp i glassfiber og aluminium, har bakaksling fra en JCB Fastrac og er utstyrt med en Chevy V8-motor på omtrent 1000 hestekrefter.

 

Video JCB GT-

 

Video JCB GT

 

Matthew «The Dig» Lucas håpet å få JCB GT opp i 110 km/t, men da rekordforsøket var over viste radaren at han hadde klart hele 116,82 km/t.

 

JCB GT ble opprinnelig designet for å utføre «wheelies» i høy fart under motorsport-arrangementer og maskinen ble vist frem for første gang allerede i 1988. Siden den gang har den dukket opp på motorsportsarrangementer over hele verden, blant annet under Formel1-løpet i Australia i 1990.

 

 

Les hele saken

Svein-Ove Arnesenredaktør tungt.no

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep, og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!