- AF har bygd et veldig bra anlegg, forteller fungerende byggeleder Christian Halsa i Statens vegvesen. Sammen med AF-gruppen har vegvesenet nå brukt det meste av forrige uke til befaring langs veglinja.

Forrige uke var det overtakelse av den første hovedentreprisen på E6 i Gudbrandsdalen, nemlig den deler som AF Anlegg har stått for. Det dreier seg om bygging av E6 Frya-Vinstra. Det forteller vegvesenet i en pressemelding.

Neste uke står overtakelsen av den andre hovedentreprisen for tur. Da skal Vegvesenet befare nye E6 Vinstra-Sjoa sammen med entreprenør Implenia Aurstad.

Selv om hovedentreprenørene i det store og hele er ferdige med sin jobb, gjenstår det en del arbeid før vegen kan åpne.

Montering av elektroteknisk utstyr pågår både i og utenfor tunnelene. Denne jobben blir gjort av Aventi Installasjon. Når det tekniske utstyret er på plass, skal tunnelene testes og sikkerhetsgodkjennes før de kan tas i bruk.

Når alt er godkjent, skal det nye veganlegget overleveres fra E6-prosjektet til Vegavdeling Oppland i Statens vegvesen.

17. desember 2016 åpner nye E6 Frya-Sjoa med folkefest på Vinstra.

Fredag 7. oktober 2016 overtok Statens vegvesen nye E6 Frya-Vinstra. Overtakelsesprotokollen ble underskrevet av AF ved fungerende prosjektleder Lars Petter Holen (t.v.) og Statens vegvesen ved fungerende byggeleder Christian Halsa. © Foto: Morten Wangen, Statens vegvesen

Les hele saken

Svein-Ove Arnesenredaktør tungt.no

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep, og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!