Videoekspert

Panasonic Lumix DMC-FS3

Panasonic har levert en lekker liten sak i Lumix FS3, med en super videofunksjon.

Publisert Oppdatert

Kort sagt:

+ Pent kamera

+ pene bilder

+ god videofunksjon

- Savner manuell styring

Panasonic Lumix DMC-FS3

Spesifikasjoner

Oppløsning: 8,1 megapiksler

Optisk zoom: 3x

Skjermstørrelse: 2,5"

Skjermoppløsning: 230.000 piksler

Internminne: 50 MB

Minnekort: SD-kort

Optisk bildestabilisator: Ja

Lysfølsomhet: ISO 100 - 1600

Mål: 9,49 x 5,34 x 2,25 cm

Vekt: 118 gram

Panasonic har vært TV-entusiastenes foretrukne merke fordi Panasonic var en av de første til å ta foto i 16:9-format på alvor. Nå har riktignok ikke FS3 en ordentlig 16:9-brikke, skjønt innstillinger for å ta bilder i 16:9-format er lett tilgjengelig. Derimot har de sørget for at videoene du tar opp blir i høyere oppløsning i 16:9 enn i vanlig TV, og det fører til at FS3 gir fra seg de beste videoopptakene i testen.

Intelligent funksjon

Nå er det kanskje ikke så mange som kjøper stillbildekamera for videoens del, men det er slettes ingen ulempe å ha med en god videofunksjon. Av andre spesifikasjoner kan vi nevne en oppløsning på 8,1 megapiksler, 3x optisk zoom og 2,5 tommer stor LCD-skjerm, noe som er standard i denne testen. Kameraet har også Panasonics etter hvert velkjente Inteligent Auto-funksjon som ser hva du prøver å ta bilde av og stiller inn på riktig motivprogram ut fra det. Ansiktsgjenkjenning er selvsagt også med og kan holde styr på opp til 15 ansikter samtidig. ISO verdiene strekker seg fra 100 til 1600

Panasonic har laget en hurtigzoom-knapp i tilfelle du vil zoome raskt inn eller ut mens du knipser. Et trykk på knappen og kameraet zoomer inn på maks tele. Et trykk til og den går ut til full vidvinkel. Morsomt, men vi er ikke helt sikre på nytteverdien.

Pene bilder

Panasonic FS3 gjør det bra både på skarphet og på korn, og det er ikke dårlig til å være et av de billigste kameraene i testen. Fargegjengivelsen er også bra, og lysmålersystemet i FS3 er tydeligvis bra nok til å takle både lys himmel og lyse vinduer i bakgrunnen. Bildene ser skarpe ut, og skarphetstesten vår forteller oss at bare Fujifilms 9 megapikselkamera har bedre skarphet i denne testen.

Vi finner ikke noe særlig å klage på når det kommer til korn heller. Riktignok er det mye støy ved ISO 1600, men ikke noe mer enn man må regne med. Den gode nyheten er at fargene holder seg godt selv ved denne lysfølsomheten.

Spesifikasjoner

Produsent Panasonic
Pris 1499

Konklusjon

Pent kamera

Selv om modellen vi fikk til test var litt vel pastellrosa så må vi innrømme at Panasonic FS3 har et pent utseende. Men kameraet har ikke bare et pent ytre. i tillegg tar det pene bilder. Quick-menyen gjør det i tillegg raskt og enkelt å betjene kameraet til tross for at det ikke har noe modus-hjul. Et veldig bra bidrag fra Panasonic denne gangen altså.

Vår karakter

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning