Verdt en kikk

Test: Mirai DTL-742E600

Du er kanskje en av de mange som ikke har hørt om Mirai? Vit at denne TV-en er et rimelig alternativ som slett ikke skuffer.

ALLROUND: Miray sin flatskjerm er en god allround-TV.

ALLROUND: Miray sin flatskjerm er en god allround-TV.

Publisert Oppdatert

Kort sagt:

+ God allround-TV

+ Pene farger

- Dårlig oversatt meny

Spesifikasjoner Mirai

  • Oppløsning: 1920x1080
  • HD: 1080p
  • Kontrast: 1200:1
  • Lysstyrke: 500cd/m2
  • Tilkoblinger: 2xHDMI, 2xSCART, komponent, kompositt, S-video, D-sub

Designmessig fremstår Mirai som ganske elegant, med en kombinasjon av sort og børstet aluminium. Også fjernkontrollen er pen å se på i motsetning til en del av de andre.

Vi vil anbefale at Mirai bruker litt mer tid på å oversette menyene i TV-en sin. Dette er tydeligvis blitt utført av en som behersker norsk og svensk omtrent like dårlig, og resultatet er blitt en miks som ikke akkurat kan betegnes som vellykket. Dette er irriterende, og det endte med at vi brukte de engelske menyene.

Til gjengjeld er menyene enkle og greie å manøvrere i, og i motsetning til hos Tatung, er de ganske omfattende med tanke på justeringsmuligheter. Dette er positivt, særlig når det ikke går på bekostning av brukervennligheten.

God innebygd lyd

Mirai har to HDMI-kontakter - én for lite, synes vi - og er også utstyrt med to SCART-kontakter, i tillegg til komponent, kompositt og S-video. Med andre ord ikke noe utenom det vanlig, men greit nok. For tilknytning av PC har den en D-sub-tilkobling.

Vi testet også denne TV-en med tanke på lyd. Vi anbefaler i utgangspunktet at alle såpass store TV-er kobles opp mot et separat lydanlegg for å få maksimalt ut av filmopplevelsen. Men når det gjelder denne TV-en, vil vi gjerne påpeke at den innebygde lyden faktisk er bedre enn hos svært mange andre. Den kan ikke måle seg med lyd fra et eksternt lydanlegg, men er faktisk blant de aller beste i denne testen.

Klare farger

Når det gjelder vanlige TV-signaler, ble vi positivt overrasket over kvaliteten. Fargene er klare og fine, med meget god definisjon. Det er gjerne med slike signaler at man ser svakheter i billige TV-er, men Mirai kommer svært godt ut av denne delen av testen.

Skulle vi sette fingeren på noe, måtte det være at bildet kunne vært noe skarpere; med SD-signaler blir det rom for forbedringer på dette området.

Når vi kjører inn HD-signaler, klarer den seg bedre, men her har den litt problemer med responstiden, dog uten at det blir spesielt forstyrrende.

Spesifikasjoner

Produsent www.mirai.eu
Pris 9140

Konklusjon

En god allround-TV. Den presterer godt også når den er koblet opp mot DVD-spiller og Blu-ray, og i tillegg håndterer den en PC på en akseptabel måte. Kunne gitt noe skarpere bilder, men vi liker fargene, og dette er en TV som gir meget god valuta for pengene.

Vår karakter

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning